Noodfonds voor slachtoffers Haaksbergen

Nabestaanden en slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen die acuut financiële hulp nodig hebben vanwege het ongeval kunnen een beroep doen op een noodfonds. Het noodfonds is vrijdag operationeel geworden, meldt een woordvoerder van Nationale Nederlanden.

Het fonds is in het leven geroepen door Nationale Nederlanden, de verzekeraar van de organisatie van het evenement waarop het misging, en Achmea, de verzekeraar van de gemeente Haaksbergen. Met het fonds willen de verzekeraars een gebaar maken naar de slachtoffers en nabestaanden. "Het is geen erkenning van aansprakelijkheid", benadrukt de zegsvrouw.

Hoeveel geld in het noodfonds zit, wil de woordvoerder niet vertellen. "Maar het is voldoende om mensen tegemoet te komen in de financiële hulp die ze nodig hebben." Het geld is onder meer bedoeld voor mensen die een begrafenis moeten organiseren of moeten reizen om familie op te zoeken omdat die nog in het ziekenhuis ligt.

Een extern bureau en een advocatenkantoor beheren het fonds en zullen de claims beoordelen. Mensen die een claim willen indienen, kunnen het telefoonnummer 088 888 56 66 bellen.

Bij het ongeluk op 28 september kwamen drie mensen om het leven en vielen tientallen gewonden. Het evenement beschikte over een vergunning van de gemeente.