Partij Van Rey heeft vertrouwen in rechtszaak

Fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond ziet de rechtszaak tegen partijgenoot en oud-wethouder Jos van Rey met vertrouwen tegemoet. "De juristen kunnen nu eindelijk aan de slag", zegt de politicus vrijdag in reactie op het nieuws dat het OM Van Rey gaat vervolgen voor corruptie.

"Het is goed dat er nu eindelijk een zittingsdag is bepaald", zegt Peters. "Het heeft allemaal zo lang moeten duren. Het is alleen wel weer frappant dat de zitting zo vlak voor de provinciale Statenverkiezingen wordt gekozen", verwijst hij naar de stembusgang in maart. De fractievoorzitter benadrukt dat Van Rey onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. "Anders zou ik ook niet samen met hem in deze partij zijn gestapt."

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdagmiddag bekend dat oud-VVD'er Van Rey wordt vervolgd voor corruptie, verkiezingsfraude en het witwassen van ruim 175.000 euro. De oud-VVD-prominent stapte vorig jaar uit de VVD toen bleek dat het landelijk partijbestuur hem niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wilde hebben. Daarop richtte Van Rey een nieuwe partij op. Hij werd verkozen in de gemeenteraad van Roermond.

De zitting in januari is overigens een regiezaak, waarin onderzoekswensen kunnen worden neergelegd. De datum van de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.