Advocaat: Joran wordt mishandeld in gevangenis

Joran van der Sloot wordt geslagen door cipiers in de Peruaanse gevangenis waar hij vastzit. Dat stelt althans zijn advocaat Máximo Altez vrijdag. Het gaat ook slecht met hem omdat hij verzwakt is door een hongerstaking uit protest tegen zijn overplaatsing naar de Challapalca-gevangenis.

De vrouw van de Nederlander, Leidy Figueroa, reist vrijdag af naar de strafgevangenis, die op 4600 meter hoogte nabij de grens met Bolivia ligt, om hem te steunen. Hij werd overgeplaatst omdat hij zich volgens gevangenisautoriteit INPE niet aan de regels hield in de Piedras Gordas-gevangenis.

Dushi Trudie, de onlangs geboren dochter van het echtpaar, reist niet mee om Van der Sloot te zien. Het kind is volgens Altez nog te klein voor de lange reis. Ondanks berichten dat de Nederlander zijn dochter niet zou mogen zien verwacht de raadsman dat dit over een tijd toch mogelijk is.

De Peruaanse gevangenisautoriteit en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag konden niet direct reageren op de gezondheidssituatie van Van der Sloot.