Van der Voort door op EK Darts, Kist uitgeschakeld

Vrijdag is de openingsdag van het European Championship darts van de PDC. Het toernooi heeft plaats in het Duitse Mülheim. Van de zes Nederlanders kwamen er twee vanmiddag al in actie. Vincent van der Voort speelde tegen de Robert Wagner en Christian Kist nam het op tegen Mervyn King. 

Van der Voort won in een hoogstaande wedstrijd van Wagner. Beide spelers hadden een gemiddelde van boven de honderd. Het werd 6-2 voor The Dutch Destroyer. Het geluk was in het begin van de partij zeker aan de zijde van Van der Voort. Zo gooide zijn Noorse opponent bijvoorbeeld vijf keer een 180-er, maar liet Wagner het vooral liggen op de dubbels. Van der Voort was juist wel sterk in het finishen met een finishpercentage van 66,67% (6 uit 9). 

Op 2-2 ging het spel van Van der Voort helemaal lopen en gaf vanaf 2-2 geen leg meer weg. De Nederlander speelt in de tweede ronde tegen Simon Whitlock of Raymond van Barneveld, deze darters komen vanavond in actie. 

Kist kwam tegen King al snel op een 3-0 voorsprong, echter na zes legs stond de stand weer gelijk. Kist verzilverde opnieuw een break en kwam 5-3 voor. Dit was echter niet genoeg. The King pakte alsnog met 6-5 de zege. Vanavond 

Vanavond zijn er nog acht partijen in de eerste ronde. Benito van de Pas neemt het op tegen Peter Wright, Jelle Klaasen speelt tegen Adrian Lewis en Michael van Gerwen speelt tegen Justin Pipe. 

Uitslagen - European Championships - Ronde I - middagsessie

Darter Darter Uitslag
Wes Newton Ian White 1-6
Vincent van der Voort Robert Wagner 6-2
Rowby-John Rodriguez Robert Thornton 2-6
Jamie Caven Mensur Suljovic 6-2
Brendan Dolan Michael Smith 6-2
Dave Chisnall Jyhan Artut 6-4
Dean Winstanley Kim Huybrechts 5-6 
Christian Kist Mervyn King 5-6 

Programma vanavond vanaf 20.00 uur

Peter Wright v Benito van de Pas
Andy Hamilton v Stephen Bunting
Gary Anderson v Terry Jenkins
James Wade v Ronny Huybrechts
Adrian Lewis v Jelle Klaasen
Michael van Gerwen v Justin Pipe
Phil Taylor v Steve Beaton
Simon Whitlock v Raymond van Barneveld