Weer aantal gestolen vogels Avifauna terecht

In woningen in Drunen en Den Bosch heeft de politie woensdag zeven vogels gevonden die vorige maand werden buitgemaakt bij een inbraak in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Bij de doorzoekingen werden ook nog zeven andere vogels aangetroffen, meldt de politie vrijdag.

In Oss werd een bestelbus in beslag genomen die vermoedelijk is gebruikt bij de diefstal op het vogelpark. De recherche denkt op korte termijn verdachten te kunnen aanhouden. Avifauna heeft vijfduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

De politie zoekt nog naar twaalf resterende vogels. Bij de inbraak werden 36 vogels ontvreemd, waaronder toekans, diverse soorten neushoornvogels, kaketoes en kraagpapegaaien. Alle vogels zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot. Op 10 oktober werden al veertien vogels gevonden in een schuur in Den Bosch. Een daarvan was overleden. Eind september werden al drie andere vogels teruggevonden.

De 36 gestolen vogels zijn volgens het park samen meer dan een ton waard. De zeven aangetroffen dieren verkeren in goede gezondheid.