Uitslag NK Rijeka - Feyenoord

Feyenoord is vanavond tegen zijn tweede nederlaag in de groepsfase van de Europa League aangelopen. In Kroatië was NK Rijeka met 3-1 te sterk. Alle doelpunten werden in het tweede deel van de wedstrijd gemaakt.

In de eerste helft kwam de regen met bakken uit de hemel, maar dit zorgde niet voor een saaie start. Elvis Manu was in de eerste vijftien minuten tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Aan de andere kant moest Kenneth Vermeer een aantal keer handelen bij kansen voor de thuisploeg, die zeker niet de mindere was. Toch bleven doelpunten uit.

Na de thee begon Feyenoord opnieuw sterk en kreeg zelfs een paar goede kansen. Maar zoals zo vaak was het ook deze keer de wet van het voetbal: Maak je hem zelf niet, dan doet de tegenstander dat. Na een fraaie combinatie zorgde Kramaric voor de openingsgoal in Kroatië.

Toch kon NK Rijeka niet lang van de voorsprong genieten. Enkele minuten later schoot Jens Toornstra een vrije trap op zeer fraaie wijze binnen, waardoor het weer gelijk was. Toch waren het uiteindelijk de Kroaten, die aan het langste eind trokken. Tot twee keer toe was Kramaric de gevierde man: een lobje en een strafschop.

In de slotfase was Feyenoord nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar deze kwam er uiteindelijk niet meer. Daardoor staan de Rotterdammers met drie punten op de laatste plaats in groep G Toch zijn de verschillen minimaal, aangezien Sevilla met vijf punten aan de leiding gaat.