Dierenrechtenorganisatie boos op One Direction

One Direction ligt onder vuur vanwege zijn nieuwe videoclip Steal My Girl. De mannen gebruiken in de video namelijk een chimpansee en dat zit de Britse dierenrechtenorganisatie Wild Futures niet lekker. "Het is schadelijk om wilde dieren op die manier te gebruiken", schrijft de organisatie in een open brief die de Britse krant Daily Mirror in handen heeft.

Hoewel de videoclip vrijdag pas uitkomt, plaatste de boyband meerdere kiekjes met de aap op social media. "We weten dat jullie niet bewust een dier verkeerd behandelen, maar het kan toch fout gaan als mensen niet begrijpen of de kennis hebben hoe primaten moeten worden behandeld."

Wild Futures hoopt dat One Direction de clip niet uitbrengt vanwege de enorme invloed die de boyband heeft. "Maak alsjeblieft de beslissing om niet meer met wilde dieren te werken en trek de video terug." One Direction laat via zijn woordvoerder weten dat de organisatie zich geen zorgen hoeft te maken. "Er zijn tijdens de opnames geen dieren gewond geraakt en er zijn strikte richtlijnen gevolgd."