Tracy Morgan 'getraumatiseerd' na ongeluk

Tracy Morgan heeft het nog steeds zwaar na het auto-ongeluk waar hij in juni bij betrokken was. Dat zegt zijn goede vriend Chris Rock in de Amerikaanse krant USA Today. Morgan werd aangereden door een vrachtauto en raakte ernstig gewond. Zijn collega James McNair kwam om het leven.

"Hij is getraumatiseerd want zijn vriend is dood. Tracy is sowieso niet de meest stabiele persoon", zegt de 49-jarige Rock over de komiek die geregeld in aanraking kwam met justitie. Rock zag de revaliderende Morgan onlangs en zei dat het verder 'oké' met hem gaat. "Hij werkt met fysiotherapeuten en is flink aan het revalideren."

De 45-jarige komiek brak meerdere botten tijdens het ongeluk en lag in coma. In juli verliet hij een revalidatiecentrum. Zijn advocaat liet een paar weken geleden weten dat Morgan een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Daardoor is het onzeker of de komiek ooit nog optreedt.

De vrachtwagenchauffeur zou lange tijd niet hebben geslapen. Winkelketen Walmart, de werkgever van de man, probeert de schuld echter bij de komiek en zijn vrienden te leggen. Zij zouden geen gordels om hebben gehad. De komiek klaagde de winkelketen aan voor nalatigheid.