Vion laat consument meekijken bij vleesproductie

Vleesverwerker Vion wil consumenten ervan overtuigen dat het bedrijf veilig voedsel levert en rekening houdt met dierenwelzijn. Om dat te bereiken worden keuringsrapporten met onder meer de resultaten van overheidskeuringen voortaan gepubliceerd. Ook de controles van andere toezichthouders worden integraal online geplaatst, zo maakte het Brabantse bedrijf donderdag bekend.

"Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de veiligheid van vlees", zo stelt topman Michiel Herkemij in een toelichting. "Daarom zet Vion vanaf vandaag bij wijze van spreken de deuren van de slachterijen open, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe zorgvuldig wij werken en dat we niets te verbergen hebben."

De publicatie van de rapporten moet Vion, maar ook andere bedrijven in de sector, ertoe dwingen de kwaliteit van het productieproces verder aan te scherpen. "Ik hoop dat iedereen binnen de sector zijn verantwoordelijkheid pakt, zodat de consument kan vertrouwen op de kwaliteit van het vlees", aldus Herkemij.