Nog twee dagen geen treinen rond Tilburg

Door vertraging bij de renovatie van station Tilburg rijden ook vrijdag en zaterdag geen treinen van en naar de Brabantse stad. Dat meldt ProRail donderdag. Oorspronkelijk hadden de werkzaamheden donderdag moeten worden afgerond, maar de plaatsing van een nieuwe reizigerspassage kampt met tegenslagen.

Door de werkzaamheden is al sinds zaterdag geen treinverkeer van en naar station Tilburg mogelijk. In plaats daarvan worden bussen ingezet. De grootste tegenslag voor de werkzaamheden is het instorten van een oud perron zaterdag, verklaart een woordvoerder van ProRail.

Een bouwvakker raakte bij dat ongeval gewond. De bouwplaats moest gedeeltelijk worden afgesloten voor onderzoek. Hierdoor konden onder meer zand en bouwmateriaal niet op tijd worden aan- en afgevoerd.

Ook het werken in het monumentale stationspand zorgt voor meer problemen dan verwacht. Om beschadigingen aan het gebouw te voorkomen moet het werk voorzichtig worden uitgevoerd. Het storten van beton voor nieuwe roltrappen wordt uitgesteld tot maart.