Koster stapt op bij Jong Oranje

Adrie Koster vertrekt per direct als bondscoach van Jong Oranje. Dit meldt de NOS. Koster was sinds de zomer eindverantwoordelijke voor de beloften, nadat hij Albert Stuivenberg opvolgde. De laatstgenoemde werd namelijk assistent-trainer van Louis van Gaal bij Manchester United.

"Mijn gevoel zegt dat het beter is om te stoppen", aldus Koster in een reactie. "De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest. We wilden met z'n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."

Koster speelde met Jong Oranje vier wedstrijden, maar wist geen enkel duel te winnen. Mede daardoor liep het team plaatsing voor het EK voetbal voor beloften in 2015 mis en kon het deelname aan de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro vergeten.

Eerder vandaag heeft Koster zijn vertrek bij de KNVB kenbaar gemaakt. Het is nog onduidelijk wie hem zal opvolgen. Remy Reijnierse neemt de honneurs voorlopig waar, aangezien op 13 november een oefenwedstrijd tegen Duitsland op het programma staat.