Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 43

Geen kinderfilms of documentaires in de bioscoopreleases van deze week: gewoon eenvoudig drama is wat de klok slaat. David Ayer neemt ons mee naar de Tweede Wereldoorlog, er is comedy, misdaad, titels uit de VS, Noorwegen, Rusland en Engeland en eigen land en dus is er wederom weer genoeg te beleven. Opvallend: verspreid over de diverse titels is een reeks erg sterke acteurs te zien.

Fury

April, 1945. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. Geregisseerd door David Ayer en met o.a. Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña en Jon Bernthal.

St. Vincent

Feelgood komedie met Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts en Chris O'Dowd over de eeuwig cynische Vincent die voor zijn alleenstaande buurvrouw in de middaguurtjes de zorg op zich neemt voor haar 12-jarige zoontje.

Infiltrant

Als kind van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, heeft Sam altijd tussen twee werelden geleefd. Wanneer Sam voor zijn werk moet infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie, komt hij in aanraking met een gevoel wat hij altijd heeft gemist; hij voelt zich thuis. Hoe langer hij zich in de kringen van deze familie begeeft, des te meer hij een gevoel van broederschap, van een echte familie ervaart. Sam raakt verwikkeld in het grootste dilemma van zijn leven; waar ligt zijn ware loyaliteit?

Leviathan

Kolia woont in een klein stadje in de buurt van de Barentsz Zee, in Noord-Rusland. Hij heeft zijn eigen auto-reparatiebedrijf. Zijn winkel staat vlak naast het huis waar hij woont met Lilya, zijn jonge vrouw, en zijn zoon uit een eerder huwelijk, Roma. Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, heeft andere plannen met Kolia´s land en wil van zijn bedrijf en huis af. Eerst probeert hij hem uit te kopen, maar Kolia kan het idee dat hij alles dreigt te verliezen niet verdragen. Niet alleen zijn land, maar vooral ook al het moois dat hem omgeven heeft sinds de dag dat hij geboren werd. Vadim Sergeyich wordt steeds agressiever.

Stonehearst Asylum

Stonehearst Asylum volgt Edward Newgate (Jim Sturgess) die klinische ervaring wil opdoen bij een psychiatrische instelling. Hij komt terecht bij het Stonehearst Insane Asylum, waar Dr. Lamb (Ben Kingsley) de recent afgestudeerde arts onder zijn hoede neemt en hem de fijne kneepjes van het vak leert. Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt. Als Newgate dan ook nog valt voor de knappe patiënte Eliza Graves (Kate Beckinsale), raakt hij verwikkeld in een web van intriges. Lukt het hem om de waarheid naar boven te halen?

Blind

Blind vertelt het verhaal van Ingrid, die net haar gezichtsvermogen heeft verloren en zich terug trekt in haar appartement. Het is de plek waar ze controle heeft, alleen met haar man en haar gedachten. Maar Ingrids problemen liggen tussen en niet buiten de muren van haar appartement. Al snel krijgen haar diepste angsten en onderdrukte fantasieën de overhand.

Deze zes aanwinsten zijn vanaf nu te zien in de bioscoop.