Hongaarse bende vrouwenhandel blijkt familiebedrijf

De Haagse politie heeft begin deze maand een Hongaars stel aangehouden in een internationaal onderzoek naar mensenhandel, uitbuiting en prostitutie. De man is volgens de politie samen met zijn vier in het buitenland wonende zussen de spil in een mensenhandelbende.

De 27-jarige man en zijn 24-jarige vrouw zouden zeker vier Hongaarse Roma-vrouwen hebben gedwongen in Nederland in de prostitutie te werken. De meerderjarige vrouwen zijn 'onder toepassing van fysiek geweld' naar Nederland gebracht, zegt een woordvoerder. Ook zijn hun paspoorten afgepakt.

De zussen van de in Den Haag opgepakte man wonen in België, Groot-Brittannië en Duitsland. De familie komt uit dezelfde Roma-gemeenschap als de slachtoffers, bij de Hongaarse stad Mohács. De Hongaarse en de Belgische politie hadden al onderzoeken lopen. Daaruit vloeien de twee arrestaties in Nederland voort.

Negen in België aangehouden verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen en boetes van 240 duizend euro per persoon. Het onderzoek loopt nog. De politie sluit meer arrestaties niet uit.