Wall Street maakt einde aan opmars

Wall Street heeft woensdag een einde gemaakt aan de opmars van de afgelopen drie handelsdagen. De Dow Jones Index sloot 0,9 procent lager op 16.462,09 punten. De breder samengestelde S&P500 index daalde 0,7 procent tot op 1.927,19 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent op 4.382,85 punten.

Op macro-economisch vlak bleek woensdag dat Amerikaanse consumentenprijzen in september waren gestegen in hetzelfde tempo als in augustus met 1,7 procent. Een cijfer dat voor weinig verrassing zorgde, aldus vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management.

Verder openden diverse bedrijven de boeken. Zo maakte Dow Chemical bekend dat de resultaten in het afgelopen kwartaal flink stegen. De omzet profiteerde van prijsverhogingen en de winst werd opgekrikt door een lagere kostenbasis. Dow Chemical sloot 1,2 procent lager.

Ook Boeing gaf inzicht in de boeken. De vliegtuigbouwer, dat 4,4 procent verloor, stelde de winstverwachting voor 2014 opwaarts bij na een sterk derde kwartaal.

Dinsdag nabeurs meldde Yahoo al een enorme winststijging in het derde kwartaal, die te danken was aan de beursgang van Alibaba. De omzet van de Amerikaanse internetgigant steeg in het derde kwartaal met een procent. Het aandeel Yahoo vlagde 4,5 procent hoger af.

Ook donderdag staat er weer een reeks bedrijfscijfers geagendeerd, waaronder die van General Motors en Microsoft. Verder kijkt de markt uit naar macro nieuws over de industrie en de arbeidsmarkt.