Voormalige EA-baas gaat naar Unity

John Riccitiello is de nieuwe CEO van Unity Technologies, het bedrijf achter de games-engine Unity dat vooral populair is bij indie-ontwikkelaars. De oud-CEO van Electronic Arts neemt het stokje over van David Helgason, een van de stichters van Unity Technologies.

Volgens Helgason kan hij nu doen wat hij echt leuk vindt, namelijk de strategische kant van Unity en de contacten met ontwikkelaars zelf uitbreiden.

"Riccitiello is de juiste persoon om het bedrijf te helpen in de missie die we voor onszelf meer dan tien jaar geleden hebben opgelegd te slagen: de democratisering van de ontwikkeling van games", zei Helgason in de aankondiging. "Hij heeft ook enkele opmerkelijke startups zoals Oculus en Syntertainment geholpen, en gelooft oprecht in de indie-scene en het belang ervan voor het algemene welzijn van de games-industrie."

"John is het volledig eens met onze visie en onze strategie. Het betekent dat we meer dan ooit gefocussed zijn om te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de beste technologie en diensten. We willen dat jullie allemaal de beste tools en mogelijkheden hebben, en we gaan er alles aan doen om dat te realiseren."

Riccitiello ging in maart 2013 weg bij Electronic Arts en werd opgevolgd door Andrew Wilson, de baas bij EA Sports.

John Riccitiello