Veerboten Waddeneilanden halen achterstand in

De veerdiensten van en naar de Waddeneilanden varen woensdagmiddag met een uitgebreide dienstregeling. Er worden extra diensten ingezet om mensen over te kunnen zetten die woensdagochtend de eilanden niet konden bereiken, melden de rederijen Doeksen en Wagenborg.

De dienstregeling was in de ochtend ernstig verstoord door extreem hoge waterstanden. Pas na het middaguur voeren weer boten van het vasteland naar Ameland en Schiermonnikoog, aldus rederij Wagenborg.

De watertaxi naar Ameland en terug is wel de hele woensdag nog uit de vaart. Dit snelle vervoermiddel vaart wel van en naar Schiermonnikoog.

Naar Vlieland en Terschelling kan eveneens sinds het middaguur weer worden gevaren. Dit gebeurt met de normale veerdienst. De snelle dienst naar de eilanden ligt de hele woensdag nog uit de vaart, aldus rederij Doeksen.

De waterstanden zijn overal langs de Nederlandse kust gedaald, meldde Rijkswaterstaat woensdag. In het Groningse Delfzijl stond het water het hoogst. Daar werd een stand van 4,02 meter boven NAP bereikt. Hier is het water ook gezakt.

De grotere veerdienst uit Den Helder waagde de overtocht naar Texel woensdagochtend al.