[Sportblog] Zoon voor Hiddink & slapstick bij de NOS

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Heeft Hiddink een zoon?
Alsof de zorgen nog niet groot genoeg zijn moet Guus Hiddink gedacht hebben. Weekblad Privé kwam namelijk deze week met de onthulling dat de voetbaltrainer mogelijk een zoon heeft die hij nooit erkend heeft. De 50-jarige Norbert Kleijngeld riep Hiddink deze week via Privé op mee te werken aan een DNA-test. Diverse keren richtte Kleijngeld zich direct tot de Achterhoeker maar telkens kreeg hij geen reactie op zijn brieven.

Jaren geleden speelde de jonge Keijngeld een potje voetbal in Brabant, Hiddink stond als toeschouwer langs de kant. Toen er ruzie uitbrak tussen Hiddink en de trainer, wendde de vrouw van de trainer zich tot Norbert. "Norbertje, ga maar snel naar huis. Maar onthoud menneke, die bekende voetballer daar, Guus Hiddink, is jouw vader."

Pas op, hete koffie!
Coach Marcelo Bielsa beleeft met Olympique Marseille gouden tijden, Marseille staat namelijk fier bovenaan in de Franse competitie. Het kan echter niet altijd mee zitten. Terwijl Bielsa zijn spelers driftig aan het coachen was zette zijn assistent een bekertje hete koffie op de koelbox voor de dugout neer. De trainer had dat niet in de gaten en ging weer zitten op de koelbox, en de beker hete koffie.


Hete koffie! (Bron: YouTube)

Het is gezellig bij de tennisdames
Deze week zijn de WTA Finals in Singapore weer van start gegaan. Het WTA-kampioenschap wordt altijd vooraf gegaan door een gala en fotosessie waar de acht beste tennissters er op hun allerbest uitzien. De dames doen voor de camera vaak alsof ze goede vriendinnen zijn maar het lijkt toch niet altijd even gezellig onderling. Maria Sharapova twitterde een foto waar te zien is dat de speelsters meer met andere dingen bezig zijn dan met elkaar.

Doelman 'geneest' tegenstander en krijgt geel
In de Amerikaanse Major League Soccer speelden Toronto FC en Montreal Impact tegen elkaar. Daar gebeurde iets bijzonders. Felipe Martins, de Braziliaanse middenvelder van Montreal, had zich in blessuretijd blijkbaar ernstig bezeerd. Doelman Joe Bendik had wel een oplossing voor het pijntje van zijn opponent. De doelman tilde hem op en droeg hem buiten de lijnen. Martins maakte zich vervolgens erg kwaad, maar wij vragen ons toch af waarom. Bendik moest, ondanks dat hij Martins genas, deze actie bekopen met een gele kaart.


De wonderbaarlijke genezing (Bron: YouTube)

Schansspringlegende Kasai is dan eindelijk getrouwd
Het heeft even geduurd, maar eerder dit jaar werd dan eindelijk bekend dat Noriaki Kasai een levenspartner heeft gevonden. Een half jaar later is de 42-jarige schansspringer in het huwelijksbootje getreden met zijn Reina. "De kleding was haar keuze, maar toen ik haar in het traditionele wit zag ben ik spontaan opnieuw verliefd geworden", sprak Kasai. Foto's van het gelukkige stel zijn hier en hier te zien.

Onder de gasten bevonden zich ook enkele (oud)-collega's, waaronder landgenoot Daiki Ito. Mooi detail: De tafels voor de gasten tijdens het diner waren versierd met de namen van 55 buitenlandse schansspringers die olympische medailles gewonnen hebben, waaronder Adam Malysz en Matti Nykänen.

Kasai maakte nog maar eens duidelijk wat zijn doel in het schansspringen nog is: Het ontbrekende olympische goud winnen in Pyeongchang terwijl zijn toekomstige kind toekijkt. Dat is natuurlijk niet zijn einddoel, want de eeuwig jonge Japanner wil ook in 2022 van de partij zijn. Waar die Spelen worden gehouden is nog niet bekend, maar met 49 jaar denkt Kasai dan nog alle kans op medailles te hebben. De vraag is wat hem kan stoppen, want ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd de meest fitte springer van het hele Japanse team.

Slapstick bij de NOS
Na de nederlaag van Ajax tegen Barcelona schoot Jack van Gelder in de NOS-studio in de lach, in de slappe lach om precies te zijn. Natuurlijk was dat niet vanwege de prestatie van Ajax. Maar het zou gebeurd zijn omdat vlak voordat er werd geschakeld naar de studio, analist Youri Mulder met stoel en al een stuk naar beneden zakte. Vooral Van Gelder moest er om lachen, de overige aanwezigen hielden zich wat beter in de plooi.


De slappe lach van Jack (Bron: YouTube)

Overigens was er vlak daarvoor nog een knap staaltje slapstick. Ajax-coach Frank de Boer stootte zijn hoofd aan de wegdraaiende camera na het interview in Barcelona:

Slapstick met De Boer (Bron: Vine)

Bayern München schenkt Paus een miljoen
Na de zevenklapper van Bayern München in de Champions League tegen AS Roma gisteravond ging de selectie vandaag op bezoek bij Paus Franciscus. Arjen Robben en zijn teamgenoten brachten ook nog cadeau's mee voor zijne heiligheid. Naast gebruikelijke voetbalgeschenken als een shirt en een bal kreeg de Paus ook nog een miljoen in het vooruitzicht gesteld. Dat bedrag dat via een vriendschappelijke wedstrijd wordt opgehaald mag Paus Franciscus besteden aan een goed doel naar keuze. "Hij mag dan zelf beslissen waar het geld voor ingezet wordt. Het is bedoeld om mensen in nood, ongeacht waar of van welk geloof, te helpen", aldus Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Ongekend basketbal moment
We laten je hier vaak fenomenale (doel)punten zien uit diverse sporten, ook vandaag hebben we weer een prachtig punt. Deze keer een fantastisch basketbalschot. Blaz Mahkovic maakte hem voor Union Olimpija Ljubljana. Er zit geen herhaling bij het filmpje dus kijk hem gerust een paar keer om het goed te zien want Mahkovic gooit de bal echt vanachter de basket en zwevend buiten het veld in het netje.


Ongelooflijk (Bron: YouTube)