Winst Heineken lager in derde kwartaal

Heineken heeft in het derde kwartaal de resultaten onder druk zien staan, onder meer door negatieve wisselkoerseffecten. De bierbrouwer herhaalde wel de verwachtingen voor heel 2014. Dit bleek uit de kwartaalrapportage die Heineken woensdag voorbeurs afgaf.

In het derde kwartaal zag Heineken de omzet met bijna twee procent dalen naar 5,6 miljard euro. De wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact van een half procent op de omzet. De nettowinst bedroeg 460 miljoen euro, tegenover 483 miljoen euro vorig jaar. De biervolumes daalden in het derde kwartaal van 48,3 naar 48,0 miljoen hectoliter. Analisten mikten op een lichte stijging naar 48,5 miljoen hectoliter.

Heineken herhaalde de volledige outlook voor dit jaar, zoals die bij de halfjaarcijfers werd afgegeven. Toen liet Heineken weten voor dit jaar een 'gezonde' omzetgroei te voorzien, waarbij wisselkoersen een negatieve stempel drukken op de verkopen.

De groei wordt volgens Heineken vooral gedragen door de ontwikkelingen in de opkomende markten. Wel zal het onderliggende groeitempo in de tweede helft van dit jaar iets lager liggen dan in de eerste zes maanden en zal de omzetgroei per hectoliter afvlakken.