Froome overweegt Tour 2015 te mijden

Chris Froome overweegt niet te starten in de Tour de France van 2015. De reden hiervoor is dat er slechts veertien individuele tijdritkilometers op het programma staan, direct bij de start in Utrecht. De wielrenners die bergop hun slag kunnen slaan komen volgend jaar volop aan hun trekken.

Froome: "Ik zal met de ploeg moeten gaan kijken welke grote ronde ik ga rijden. De Tour voor komend jaar is er één voor de klimmers. Er ligt maar heel weinig nadruk op de tijdrit, wat betekent dat de Tour wordt beslist in het hooggebergte. Met zes finishes bergop wordt het een agressieve, veeleisende ronde."

"De Ronde van Italië is mij met een tijdrit van 60 kilometer en finishes bergop meer op het lijf geschreven. Na de Giro zou ik dan wellicht weer op tijd in vorm kunnen zijn voor de Vuelta. Ik focus me normaal op een grote ronde, maar dit zou een mogelijkheid zijn om er twee te doen. Maar daar moeten we nog eens goed over nadenken."

Froome viel dit jaar uit in de Tour de France na enkele valpartijen in de beginetappes. De Brit van Team Sky startte vervolgens in de Vuelta a Espanã waarin hij achter Alberto Contador als tweede eindigde.

Chris Froome (Sky) overweegt de Tour in 2015 te mijden (Pro Shots/Dppi)
Chris Froome (Sky) overweegt de Tour in 2015 te mijden (Pro Shots/Dppi)