Verwachtingen Boeing omhoog na groeicijfers

De winst van Boeing valt dit jaar hoger uit dan de vliegtuigbouwer voorheen dacht. Na een omzet- en winststijging in het derde kwartaal gaat het Amerikaanse bedrijf nu uit van een winst per aandeel tussen de 8,10 en 8,30 dollar (6,38 en 6,54 euro). Boeing bracht de kwartaalresultaten woensdag naar buiten.

Boeing zette in totaal 23,8 miljard dollar om, zeven procent meer dan vorig jaar. Het concern hield daar onder aan de streep bijna 1,4 miljard dollar aan over, achttien procent meer dan in dezelfde periode in 2013. Het orderboek was tot 490 miljard dollar gevuld, een record.

Boeing leverde 186 passagiersvliegtuigen af, zestien meer dan een jaar eerder. Dat leverde een recordomzet in die divisie op van 16,1 miljard dollar.

Topman Jim McNerney is blij met de prestaties, die in het derde kwartaal een vlucht namen dankzij 501 orders voor nieuwe passagiersvliegtuigen, de lancering van de nieuwe Boeing 737 MAX 200 en het binnenhalen van een NASA-contract. "Met drie solide kwartalen achter ons en het vertrouwen in onze lopende prestaties kunnen we onze winstverwachting verhogen", stelt hij in een schriftelijke reactie op de cijfers.