Jongensschool weigert lesbisch drama Moore en Page

Julianne Moore en Ellen Page mogen geen scènes opnemen op een katholieke jongensschool in New York voor een drama waarin ze een homoseksueel stel spelen. "Ze hebben ons afgewezen vanwege het onderwerp", zegt producent Michael Shamberg tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De school had eerder nog toestemming gegeven voor de opnames.

De school zou in de film voorkomen als gemeentehuis. In de scène zou het personage van de 53-jarige Moore geregistreerd partnerschap aanvragen met haar vriendin, de rol van de 26-jarige Page.

De producent schreef een brief aan de rector van de school om uit te leggen dat de film niet gaat over homohuwelijk, maar over de waardigheid van een vrouw. De school heeft nog niet gereageerd op de brief, maar de rector eerder aan entertainmentsite Buzzfeed weten dat 'iedereen welkom is'. "Onze school omarmt sociale problemen zoals honger, dakloosheid en armoede", luidde zijn ontwijkende respons.

Het drama Freeheld gaat over een Amerikaanse politieagente die doodziek wordt en haar weduwepensioen niet mag overdragen aan haar vriendin. Het waargebeurde verhaal was eerder het onderwerp van de gelijknamige documentaire die in 2007 een Oscar won.