Giants winnen eerste wedstrijd World Series

San Francisco Giants is de World Series begonnen met een ruime 7-1 zege op Kansas City Royals. De eerste wedstrijd in de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen werd dinsdag in Missouri gespeeld. De tweede wedstrijd in de best-of-sevenserie wordt woensdag ook in de thuishaven van de Royals afgewerkt.

De Giants namen al in de eerste inning het heft in handen. De Royals-fans, die hun ploeg na 29 jaar weer eens in de finale van de Major League zagen staan, moesten meteen slikken toen Gregor Blanco, de eerste slagman van de Giants, de score opende. Hunter Pence sloeg direct daarna een homerun waardoor ook Pablo Sandoval scoorde.

Diezelfde Pence bracht in de vierde inning de vierde run over de thuisplaat op een honkslag van Michael Morse. Even later scoorde Brandon Belt toen Blanco met vier wijd een vrije doortocht naar het eerste honk kreeg.

In de zevende inning werd het nog erger voor de Royals, die zelf nauwelijks scoringskansen kregen. Blanco scoorde de zesde run van de Giants en Joe Panik zorgde even later voor het zevende punt van de Californiërs. In de gelijkmakende slagbeurt claimde Salvador Perez met een homerun het enige punt van de Royals.