Caterham racet mogelijk niet in Austin

Het met grote financiële problemen kampende Caterham F1 Team dreigt volgende week mogelijk de Grand Prix van de Verenigde Staten te missen. Volgens Reuters wil de curator van Caterham Sports Limited de groene Formule 1-auto's niet vrijgeven.

Caterham is gevestigd in Leafield en bestaat uit meerdere bedrijven. Verschillende deurwaarders hebben al goederen in beslag genomen bij het team, maar onduidelijk is wie de eigenaar van de spullen is. Eén van de bedrijven is Caterham Sports Limited dat deze week uitstel van betaling aan heeft gevraagd. Bij dat bedrijf is Finbarr O'Connell als curator aangesteld.

O'Connell dreigt nu de Formule 1-bolides niet vrij te geven zolang er geen zaken opgelost zijn. Formeel heeft het Maleisische F1-team 1 Malaysia Racing Team niets met Caterham te maken, behalve dat er ruimte van Caterham in Leafield gehuurd wordt. Hierover moet snel duidelijkheid komen, evenals een akkoord over eventuele betalingen. Het uitblijven hiervan kan tot het gedwongen vertrek van 1MRT uit Leafield leiden of zelfs tot het over anderhalve week niet racen in Austin, Texas.

1MRT is momenteel in handen van een consortium van Arabische en Zwitserse investeerders die Colin Kolles naar voren hebben geschoven als belangrijkste adviseur. Het is Kolles die ook de bolide voor 2015 ontwikkelt in zijn eigen faciliteiten in Duitsland. Mogelijk racet hij volgend jaar met een ander team. Tot er meer duidelijk is blijft het afwachten.