F. de Boer: "Tweede helft ander Ajax gezien"

Ajax had dinsdag in Camp Nou net als vorig jaar geen kans tegen FC Barcelona. Hoewel de score beperkt bleef (3-1), hadden de Amsterdammers het vooral in de eerste helft moeilijk.

Coach Frank de Boer erkende dat Ajax in de eerste drie kwartier geen kans had. "In de rust heb ik gezegd dat we er wel in moeten geloven. Als je de aansluitingstreffer maakt, sluipt er bij hen misschien wat paniek in. De wedstrijd tegen Real Madrid speelt toch in hun achterhoofd mee, daar hebben ze ook naar gewisseld."

"Je moet dan dus wel met overtuiging spelen", zei De Boer tegen de NOS. "Na rust hebben we dat meer gedaan dan in de eerste helft. Te veel jongens speelden onder hun niveau. Hun eerste goal was wel fantastisch, topkwaliteit. Dat is waarom Barcelona één van de beste teams ter wereld is."

De Boer wil de eerste helft snel vergeten. "Vorig jaar waren we voor rust een stuk beter, toen konden we ook meer zelf het spel maken. Dat was vandaag helemaal niet het geval. Je speelt met een compleet nieuw middenveld ten opzichte van vorig jaar. Dan kom je gewoon tekort."

"Je moet deze duels wel spelen om verder te komen", aldus de Ajax-coach. "In de tweede helft heb ik in ieder geval een ander Ajax gezien. Toen was het ook niet al te best, maar daar begint het wel mee, met overtuiging. Je mag respect hebben voor de tegenstander, maar er zijn grenzen."

"Als je twintig keer tegen Barcelona speelt, verlies je er achttien, win je er één en speel je een keer gelijk. Dat is helaas hoe groot de verschillen zijn."