Uitslag FC Barcelona - Ajax

Ajax is er in de Champions League niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen FC Barcelona. In Camp Nou gingen de Amsterdammers met 3-1 onderuit.

Al vroeg in de wedstrijd werd het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen duidelijk. Eén versnelling van Barcelona was voldoende voor Messi om door de verdediging van Ajax te komen en de assist te geven op Neymar. Rustig combinerend konden de Catalanen wachten op de fout, en die kwam er. Zimling leverde de bal in en een paar seconden later scoorde Messi de 2-0. Over het feit dat dat ook de ruststand was mocht Ajax niet klagen, want Barcelona liet nog een aantal grote kansen onbenut.

In de tweede helft probeerde Ajax wel op jacht te gaan naar doelpunten, maar uit counters was het toch Barcelona dat de gevaarlijkste was. Daarna gingen de Spanjaarden aan het duel van komende zaterdag tegen Real Madrid denken en werden Messi en Neymar naar de kant gehaald. Profiteren kon Ajax eigenlijk niet, maar in de 88e minuut scoorde El Ghazi toch de aansluitingstreffer.

Even was er nog hoop een puntje te stelen, maar in de blessuretijd zorgde Ramirez uit een counter voor de 3-1 eindstand.

Nikki Ziimling in duel met Andres Iniesta (Foto:Pro Shots / Stanley Gontha)