Meisje wordt gepest na donatie

De 10-jarige Jetta Fosburg uit Ohio wilde iets goeds doen voor andere kinderen. Ze liet 35 centimeter van haar blonde lokken afknippen en gaf dat weg aan Wigs for Kids, een organisatie die jonge kankerpatiëntjes met haaruitval aan een pruik helpt. Helaas voor het meisje waren leeftijdgenootjes niet bepaald begripvol.

Sinds haar donatie wordt Jetta namelijk gepest op school. De kutkinderen insinueren op een onvriendelijke manier dat Jetta wellicht liever jongen zou zijn en noemen haar lelijk.

Mamma Fosburg is een paar keer op hoge poten naar de schoolleiding gestapt, maar die kunnen/willen niet veel doen aan het pestgedrag. De schoolmeester heeft zelfs laten weten dat er nog nooit een kind is doodgegaan door woorden en dat het gezin deze lastige periode maar moet uitzitten. De moeder heeft Jetta inmiddels van het opvoed- en onderwijskundig instituut gehaald.

De familie Fosburg heeft nu een facebookpagina in het leven geroepen waarop sympathisanten blijk van hun steun kunnen geven. Hierop verschijnen nu allerlei berichten van andere mensen, die het initiatief van Jetta hebben gevolgd en ook hun haar hebben gedoneerd.