Been wacht op serieuze aanbieding

De naam van Mario Been wordt de laatste weken in verband gebracht met een aantal clubs. De werkloze trainer wordt onder meer gelinkt aan Standard Luik en NAC Breda, die hem graag zouden aantrekken.

"Standard is een hele mooie club", liet Been over de mogelijke interesse van de Belgen aan Voetbal International weten. De Belgische formatie zag trainer Guy Luzon onlangs vertrekken. "Je kunt de club een beetje vergelijken met Feyenoord."

Het verlies tegen Zulte Waregem (1-2) en de daaropvolgende ongeregeldheden was voor Luzon voldoende reden om op te stappen. "Ik heb de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Zulte ook meegekregen", reageerde Been desgevraagd. "Dat zijn dingen die ik onder de noemer 'betrokkenheid' schaar. Al moet het wel binnen de perken blijven. Kijk, de supporters zijn daar gewend aan prestaties. Maar Standard staat momenteel op de elfde plaats in de competitie, op een straatlengte achterstand van de koplopers."

Daarnaast gaf Been ook toe een sms'je van NAC Breda te hebben gehad. Hij voelde echter niet de behoefte om er serieus op in te gaan. De Bredanaars zijn op zoek naar een trainer sinds het ontslag van Nebosja Gudelj. "Ik vind NAC een mooie club, ik kan me de Avondjes NAC nog goed herinneren. Dat het de laatste tijd qua prestaties allemaal wat minder is, oké. Maar voor mij is het nu gewoon wachten op een serieuze aanbieding."