Stevens heeft wel oren naar 'fantastische club' Bremen

De bedroevende vorm van Werder Bremen heeft de interesse van Huub Stevens aangewakkerd. De Limburgse trainer voelt er wel iets voor om Werder uit het slop te trekken. Na acht speelronden is Werder de rode lantaarndrager in de Bundesliga. Vier punten zijn de magere oogst van de ploeg van trainer Robin Dutt, die als gevolg van die teleurstellende prestaties op de schopstoel zit.

Stevens is momenteel clubloos, nadat hij VfB Stuttgart afgelopen mei na een korte aanwezigheid alweer achter zich liet. Inmiddels begint het weer te kriebelen voor de 60-jarige trainer met een indrukwekkende staat van dienst in de Bundesliga. "Ik kan alleen zeggen dat Werder Bremen een fantastische club is, die in de Bundesliga thuishoort", vertelde hij aan Bild. "Er is genoeg tijd om punten te pakken. Ik laat alles rustig op me af komen, maar contact was er nog niet."

Stevens is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe klus. "Na het turbulente jaar in Griekenland bij PAOK en mijn periode bij VfB Stuttgart had ik even tijd nodig om te herstellen. Ik ben er weer klaar voor en ik sta open voor een functie in de Bundesliga. De Bundesliga is aantrekkelijk."

Als Dutt zijn baan als hoofdtrainer van Weder Bremen wil behouden is hij er veel aan gelegen om vrijdag een goed resultaat te boeken tegen 1. FC Köln. Een nederlaag tegen de nummer elf van de Bundesliga zou volgens de Duitse media zijn ontslag betekenen.


Stevens in actie als coach van Stuttgart (Foto: Getty)