Massa: "Probleem Kimi zit tussen de oren"

Volgens Formule 1-coureur Felipe Massa heeft Ferrari-rijder Kimi Räikkönen het psycholigisch zwaar naast diens collega Fernando Alonso. Räikkönen worstelt met de auto en kan Alonso regelmatig niet bijhouden, iets waar Massa in het verleden ook mee te maken had.

Massa rijdt nu bij Williams en kan hierdoor tegenover Lance! zijn hart luchten. "Ik denk dat het probleem van Kimi psychologisch is. Ik had destijds ook flink te lijden toen Alonso kwam. Kimi kan, gebaseerd op het verleden, absoluut stukken beter dan hij nu laat zien. Maar met Alonso in het team heeft hij zijn hoofd wat op hol laten brengen en doet niet waar hij toe in staat is. Het gaat om de details en als het tussen de oren niet helemaal goed zit dan presteer je niet optimaal. Het is te makkelijk om te zeggen dat Kimi niet gemotiveerd zou zijn, net als dat ze over mij zeiden dat het zou liggen aan mijn ongeval."

"Ik vind Alonso de beste coureur op de grid, dus als je niet alles voor elkaar hebt is het lastig om voor hem te eindigen. Alonso is zeer intelligent en in staat om het team voor zich te laten werken. Dat zorgt ervoor dat de andere coureur het lastig heeft. Als je ziet dat de andere coureur meer aandacht van het team krijgt is dat lastig om te draaien."