'Kattenredder overleed op pijnlijke wijze'

De 66-jarige Amsterdammer die maandagmiddag om het leven kwam bij een poging zijn kat uit het water te redden, stierf naar verluidt op pijnlijke wijze, in zowel letterlijke als figuurlijke zin.

De man slaagde er volgens ooggetuigen niet in om, zoals eerder gemeld, zijn kat te redden. Zijn poging om over de railing van zijn beganegrondbalkon in het water te springen mislukte namelijk. De onfortuinelijke Amsterdammer zou daarbij met zijn voet bekneld zijn geraakt tussen de zijkant van het balkon en een muur. Daarbij kwam hij met zijn bovenlichaam in het water.

De drenkeling proberen te redden was een moeizame klus voor buurtbewoners die het zagen gebeuren, en hem nasprongen. Ze moesten niet alleen naar hem, maar ook het balkon op, en vervolgens zowel de man boven water houden als zijn voet loswrikken. Terwijl hij steeds onder water verdween lukte dat laatste helaas niet op tijd, aldus AT5.

Extra pijnlijk is dat er volgens de getuigen een politie- en ambulancewagen langsreden op weg naar een vechtpartij op een school. Die zouden niet hebben willen assisteren omdat ze daarvoor niet op pad waren gestuurd. De hulpverlening voor de man zou pas vijf minuten later zijn verschenen. Daarbij zat overigens ook een dierenambulance waarmee de kat, die het wel overleefde, werd afgevoerd.

Kagelinkkade, Amsterdam Zuidoost (beeld: Google Streetview)
Kagelinkkade, Amsterdam Zuidoost (beeld: Google Streetview)