Roda JC klopt tien Jong Twentenaren

Roda JC heeft maandag in de Eerste Divisie de achterstand op koploper NEC beperkt gehouden. Op bezoek bij Jong FC Twente wonnen de Limburgers met 2-0. Johan Plat scoorde in de 29e en de 35e minuut. Roda was al de betere partij in de eerste 26 minuten, maar drukte pas door na een rode kaart voor Brem Soumaoro van de thuisclub.

Jong PSV en Fortuna Sittard deelden de punten: 1-1. De Eindhovenaren waren in de eerste helft op voorsprong gekomen via Aleksandar Boljevic, maar moesten op slag van rust met tien man verder na rood voor Jordy de Wijs. Fortuna maakte het Jong PSV na rust niet echt moeilijk, maar kwam in de 81e minuut toch op gelijke hoogte. Seku Conneh scoorde uit een strafschop.

In de stand is Roda nu tweede met twee punten achterstand op NEC. Jong PSV en Jong FC Twente zijn respectievelijk twaalfde en dertiende met elk twaalf punten. Fortuna heeft pas zeven punten na tien duels en staat op doelsaldo achttiende.