Eigenaar Media Markt en Saturn ziet omzet dalen

De eigenaar van elektronicaketens Media Markt en Saturn, het Duitse Metro, heeft vorig kwartaal minder omgezet dan vorig jaar. Het bedrijf, ook eigenaar van groothandelsketen Makro, hield in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 15,1 miljard euro over, zo maakte het maandag bekend. Dat is ruim tweeënhalf procent minder dan een jaar eerder.

Ondanks de lagere omzet verwacht topman Olaf Koch de doelstellingen voor dit jaar te halen. Metro streeft naar een winst van belastingen van meer dan 1,7 miljard euro, het bedrag dat het concern in oktober vorig jaar overhield. Hoe hoog de winst afgelopen boekjaar was, wordt pas in december bekend, wanneer Metro de jaarresultaten presenteert.

De resultaten van Metro vallen onder meer lager uit door de ongunstige wisselkoersen. Daardoor houdt het bedrijf minder geld over van de omzet uit niet-eurolanden, wanneer deze wordt omgewisseld naar euro's. Bij de onderliggende omzet - wanneer de wisselkoersen niet worden meegerekend - was juist sprake van een toename van 0,7 procent.