Van Gerwen voorkomt dubbelslag Wade

Michael van Gerwen heeft voorkomen dat James Wade in één weekend twee Player Chamionships kon winnen. In de herhaling van de finale van de World Grand Prix van vorige week was Van Gerwen met 6-2 te sterk voor de Engelsman. Wade won zaterdag nog de Player Championship door in de finale met 6-5 van Kim Huybrechts te winnen. 

Wade versloeg zaterdag in de halve finale nog Gary Anderson mey 6-4. Huybrechts won de halve finale met 6-3 van Van Gerwen. Het was voor Wade zijn tweede toernooizege in 2014. Eerder dit jaar won hij de European Tour op Gibraltar. 

Benito van de Pas kende zaterdag ook een goede dag. Big Ben haalde de kwartfinale waar hij op Van Gerwen stuitte. Van de Pas werd door zijn landgenoot met 6-4 verslagen. Vincent van der Voort en Jelle Klaasen kwamen tot de laatste zestien. Laatstgenoemde verloor van de latere winnaar. Raymond van Barneveld verloor in ronde drie van Gary Anderson. 

De 25-jarige Van Gerwen won zondag behalve van Wade ook nog van James Hubbard (6-3), Gerwyn Price (6-4), Raymond van Barneveld (6-4), Jamie Caven (6-5), Peter Wright (6-1) en Jyhan Artut (6-4). Van Gerwen won daarmee zijn tiende toernooi in 2014. 

James Wade wist vandaag wederom van Kim Huybrechts te winnen. Ditmaal troffen ze elkaar in de halve finale. 

Van der Voort deed zondag ook goede zaken. Hij moest in de kwartfinale echter de zege laten aan Huybrechts (6-4). Gino Vos en Raymond van Barneveld werden in de derde ronde uitgeschakeld. Christian Kist en Ron Meulenkamp verloren in de tweede ronde. De overige Nederlanders en mochten het toernooi na de eerste ronde verlaten.

Volgende week reizen de darters af naar het Duitse Muelheim. De darters van de PDC spelen dan om het Europees kampioenschap. Van Gerwen, Van Barneveld, Van der Voort, Van de Pas, Kist en Klaasen zullen aan de oche verschijnen. 

Alle uitslagen zaterdag en zondag