Berdych wint in Stockholm, Murray de beste in Wenen

Tennisser Tomas Berdych heeft het ATP-toernooi van Stockholm op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Tsjech was Grigor Dimitrov (2) uit Bulgarije zondag in de finale met 5-7, 6-4 en 6-4 de baas. Na zijn toernooizege in Rotterdam is het de tweede titel van het jaar voor Berdych.

De Tsjech was in de laatste twee sets superieur op zijn eigen service. Hij gaf geen enkele breakkans weg en verzilverde er zelf twee van de vijf.

Andy Murray heeft zijn tweede toernooizege van het jaar te pakken. De Schot versloeg David Ferrer zondag in de finale in Wenen met 5-7, 6-2 en 7-5.

Ferrer en Murray, de nummer een en twee van de plaatsingslijst, waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. De Spanjaard sloeg op het juiste moment toe en maakte zo het verschil. De uiterst efficiënte wijze waarop Murray vervolgens omsprong met zijn breakkansen bleken in de tweede en derde set doorslaggevend.

De Schot worstelde dit jaar met zijn vorm en wist tot zondag alleen het toernooi van Shenzhen te winnen. Hij bereikte bovendien geen enkele grandslamfinale.

In Moskou veroverde de Kroaat Marin Cilic de titel. De US Open-winnaar versloeg Roberto Bautista Agut uit Spanje in de eindstrijd met tweemaal 6-4. Naast het Amerikaanse grandslamtoernooi won Cilic dit jaar ook de toernooien van Delray Beach en Zagreb.

Bij de vrouwen ging de titel in Moskou naar thuisfavoriet Anastasia Pavlyuchenkova. Ze was in drie sets te sterk voor de Roemeense Irina-Camelia Begu: 6-4, 5-7 en 6-1.