De la Croes verrast tegen Meyer op NK Judo

Voormalig wereldkampioen bij de junioren Marvin de la Croes heeft bij de Nederlandse kampioenschappen voor een judo voor een verrassing gezorgd door in de finale in de klasse boven de 100 kilogram Roy Meyer te verslaan, die nog vijfde werd op het afgelopen WK. Het was de eerste nationale titel voor De la Croes. 

"Ik ben terug uit m'n winterslaap," sprak de nu 25-jarige Arnhemmer die nooit echt heeft kunnen doorbreken. Hij weet nog niet of hij zich weer full time op het judo gaat richten.  "Ik ben een aparte vogel en kan nu nog niet zeggen of ik weer fulltime topsport ga bedrijven. Dat hangt van veel factoren af." 

Op het zwak bezette NK was er nog één andere uitgesproken favoriet. Neal van de Kamer (-81 kg) viel buiten de medailles. De titel in deze klasse ging naar Nick Kellij, die in de eindstrijd te sterk was voor Hidde Wolterbeek. De meeste toppers laten het NK schieten omdat het niet past in de voorbereiding op belangrijke wedstrijden in Azië of vanwege het wereldkampioenschap bij de junioren volgende week in Miami. 

De overige nationale judotitels gingen naar Yvonne Odink (-70 kg), Karen Stevenson (-78 kg), Lena Buseman (+78 kg), Michel Verhagen (-90 kg) en Timo Lesterhuis (-100 kg). Zaterdag kwamen de lichtgewichten al in actie.