Zware blessure skiër Svindal

De Noorse alpineskiër Aksel Lund Svindal moet waarschijnlijk een groot deel van het komende seizoen missen. De Noor meldde zondag op Facebook dat hij een achillespees heeft afgescheurd, waar hij gelijk aan geopereerd is. 

Svindal liep de blessure op een zeer ongelukkige manier op. De trainingsessie in het Oostenrijkse Sölden - waar komende week de World Cup begint - werd door de Noren afgesloten door een gymbal met de benen hoog te houden. "Plotseling voelde ik iets knappen in mijn been en ik wist gelijk dat het fout zat. Achilles", aldus de grote Noor.

"We zijn gelijk naar het ziekenhuis in Innsbruck gegaan, waar ik heel snel geholpen ben. Na vijf minuten lag ik op de operatietafel. Dit is een serieuze blessure en die komt op een extreem slecht moment, net nu het seizoen op het punt van beginnen staat. Het is echter gebeurd en dus valt er nu niks meer aan te veranderen, het enige wat ik kan doen is vooruit kijken. Niemand weet zeker hoe lang het herstel gaat duren, maar ik ben helemaal klaar voor de tijd die eraan komt."

Svindal blijft nog een tijdje in Oostenrijk, voor hij naar Noorwegen vliegt om met medici in het olympisch centrum in Oslo te overleggen. "Zoals ik al zei: Shit happens!"

Volgens de hoofdtrainer van de Noren zit het WK er voor Svindal waarschijnlijk niet in. Dat wordt begin februari in het Amerikaanse Vail gehouden. De Noor is een van de meest succesvolle skiërs van de laatste jaren. Zo won hij in 2010 olympisch goud, zilver en brons en pakte hij in de afgelopen negen jaar onder meer vijf wereldtitels. Op de afdaling is hij regerend wereldkampioen. Op die discipline won hij de afgelopen twee seizoenen de World Cup, net als in de afgelopen drie seizoenen op de super-G. Daarnaast heeft hij nog twee algemene World Cups in de prijzenkast staan en vier kleine kristallen kogels voor het eindklassement per discipline.