Hardwell is weer beste dj ter wereld

Hardwell is wederom uitgeroepen tot beste dj van de wereld. De Nederlander voert, net als vorig jaar, de prestigieuze DJ Mag 100 aan. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event.

Hardwell liet eerder deze week al weten het een eer te vinden als hij weer op de eerste plek zou staan. "Nummer 1 worden is het hoogste dat je kunt behalen", zei de dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, voor de camera van Novum Nieuws. Toch is het geen grote verrassing dat Hardwell de DJ Mag 100 wederom aanvoert. Eerder deze week gingen de geruchten al.

De dj is niet de enige Nederlander die bij de beste hoort. In de top 15 staan ook Armin van Buuren (3), Martin Garrix (4), Tiësto (5), Nicky Romero (8) en Afrojack (12).

Martin Garrix liet eerder deze week weten 'pirouettes in de lucht' te springen als hij inderdaad zo hoog zou eindigen. "Ik heb helemaal geen campagne gevoerd om stemmen te winnen en vind het tof dat zo veel mensen op me hebben gestemd. Ik hoop ooit op nummer 1 te komen", aldus de 18-jarige dj, die maar liefst 36 plaatsen gestegen is in de ranglijst.

Nederlandse dj's doen het jaarlijks erg goed in de DJ Mag 100, dat sinds 1997 de beste dj's op een rijtje zet op basis van het aantal stemmen. Van Buuren wist zelfs als enige dj vijf keer bovenaan de lijst te komen.