Koeman zet monsterscore neer met Southampton

Southampton overtreft dit seizoen tot nu toe alle verwachtingen. De ploeg van Ronald Koeman haalde zaterdag in eigen huis met 8-0 uit tegen Sunderland. Graziano Pellè scoorde twee keer, Dusan Tadic, Jack Cork, Victor Wanyama en Sadio Mané vonden een keer het net. Sunderland maakte bovendien twee eigen doelpunten.

Southampton blijft door de monsterscore bovenin meedraaien in de Premier League. De equipe van Koeman, die vrijdag werd verkozen tot manager van de maand september, staat derde, achter Chelsea en Manchester City.

Chelsea won met 2-1 bij Crystal Palace. Oscar opende snel de score, maar kort voor rust kreeg César Azpilicueta rood na een harde tackle. Nog voor rust liep Damien Delaney van de thuisploeg echter tegen zijn tweede gele kaart aan, waarna Cesc Fabregas het duel besliste. Fraizer Campbell deed in de slotminuten nog iets terug.

Arsenal zag de titelrivalen uitlopen. De ploeg van Arsène Wenger verslikte zich thuis in Hull City: 2-2. Danny Welbeck maakte in blessuretijd gelijk. Alexis Sanchez had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar via Mohamed Diamé en Abel Hernández draaide Hull dat om. Arsenal heeft al elf punten minder dan Chelsea.

Ron Vlaar keerde terug van blessureleed bij Aston Villa, maar de aanvoerder kon zijn ploeg op bezoek bij Everton niet bij de hand nemen. Door goals van Phil Jagielka, Romelu Lukaku en Seamus Coleman waren de Toffees met 3-0 te sterk.

West Ham United won met 3-1 van laagvlieger Burnley en klimt naar de vierde plaats. Newcastle United, met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis, was voor eigen publiek Leicester City de baas met 1-0. Gabriel Obertan scoorde. Door een loshangend scorebord begon het duel een uur later.