Luiten op overtuigende wijze naar halve finale World Matchplay

Golfer Joost Luiten heeft zeer overtuigende wijze rde halve finales bereikt van het World Matchplay in Kent. De golfer uit Bleiswijk overklaste de Spanjaard Pablo Larrazábal en won met 6&5.

Luiten was de enige kwartfinalist die al zijn drie groepsduels had gewonnen. Hij trok de goede lijn zaterdag moeiteloos door. Na twee holes stond hij al twee up dankzij twee birdies. Luiten bleef slagen winnen en na de frontnine was zijn voorsprong al vijf holes.

Op hole elf sloeg hij zijn zevende birdie van de dag en deelde daarmee de genadeklap uit. Luiten liep dertien holes, was goed voor zeven birdies en bleef bogeyvrij.

Larrazábal reageerde op de nederlaag met een grappige tweet: "Je moet in het leven leren van de fouten die je maakt. Draag nooit een oranje shirt als je tegen een Nederlander speelt. Grote fout en ik heb ervoor geboet."

Luiten speelt zondagochtend in de halve finale tegen Mikko Ilonen. De als zevende geplaatste Fin was verrassend de als derde ingeschaalde Victor Dubuisson de baas. De Fransman verloor met 2 down. Luiten won in de groepsfase al van Ilonen met 1up. De andere halve finale gaat tussen George Coetzee en Henrik Stenson.