Dortmund ook in Keulen onderuit

Borussia Dortmund heeft aan de dramatische seizoensstart in de Bundesliga een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De club van trainer Jürgen Klopp liep op de achtste speeldag al tegen de vijfde nederlaag aan. Na Bayer Leverkusen, FSV Mainz, Schalke 04 en Hamburger SV was zaterdag promovendus FC Köln te sterk voor de nummer twee van afgelopen seizoen: 2-1.

Dortmund kwam vlak voor rust door een goal van Kevin Vogt op achterstand, maar bijna direct na de pauze maakte Ciro Immobile gelijk. Een kwartier voor tijd bezorgde Simon Zoller FC Köln de eerste thuiszege van het seizoen, waardoor de club nu tiende staat. Dortmund daalt naar plaats veertien, slechts twee puntjes boven de degradatiestreep.

Bayern München voldoet voorlopig wel aan de verwachtingen. De regerend kampioen verstevigde zijn koppositie door hekkensluiter Werder Bremen met 6-0 te verslaan. Mario Götze en Philipp Lahm scoorden ieder twee keer, Xabi Alonso en Thomas Müller waren de andere doelpuntenmakers. Arjen Robben werd na een uur spelen gewisseld. Eljero Elia deed bij Bremen alleen de eerste helft mee.

Net als Bayern zijn ook Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz nog altijd ongeslagen. Gladbach won met 3-0 bij Hannover 96 en stijgt voorlopig naar de tweede plaats. Mainz won thuis met 2-1 van FC Augsburg en staat derde.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1-2

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 3-3