Agüero velt Tottenham Hotspur met vier goals

Manchester City heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur met ruime cijfers gewonnen. In het Etihad Stadium zegevierde de landskampioen met 4-1. Dat was vooral te danken aan Sergio Agüero, die alle vier de goals van de thuisploeg voor zijn rekening nam. Het enige doelpunt van Tottenham kwam op naam van oud-Ajacied Christian Eriksen.

Agüero had zelfs een vijfde keer kunnen scoren, maar na een halfuur spelen miste hij een penalty. Manchester City stond op dat moment al met 2-1 voor. In totaal mocht de Argentijn maar liefst drie keer aanleggen vanaf elf meter, waarvan twee keer met succes. Ook Tottenham kreeg een penalty, maar deze was aan Roberto Soldado niet besteed. De bezoekers beëindigden de wedstrijd na een rode kaart voor Federico Fazio met tien man.

Manchester City heeft na acht wedstrijden zeventien punten en staat daarmee op de tweede plaats in de Premier League. Koploper Chelsea, dat als enige club nog ongeslagen is, kan zaterdag bij winst op Crystal Palace op 22 punten komen.