Zeer sterke kwalificatie Moto3-coureur Iwema

Moto3-coureur Jasper Iwema heeft op het circuit van Phillip Island een zeer sterke kwalificatie laten zien. De Nederlander mag zondag in de Grand Prix van Australië starten vanaf de zevende plek, zijn op een na beste kwalificatie ooit.

Alleen in 2010 deed Iwema het een keer beter. Op het circuit van Assen mocht hij destijds van de zesde plek starten, wat hem de dertiende plek in de race opleverde. Vorig jaar was de tweede keer dat hij na de kwalificatie bij de beste tien stond: In Duitsland startte hij op de Sachsenring vanaf plek negen, waarna hij als veertiende over de streep kwam.

Op Phillip Island leek Iwema er het hele weekend al prima bij te zitten, want ook in de trainingen zat hij bij de beste tien. Iwema kwam in de kwalificatie tot veertien rondes, en aan het eind van de sessie leverde hem dat een tijd van 1:36,640 minuten op. Álex Márquez pakte de poleposition en zal samen met Álex Rins en Juanfran Guevara vanaf de eerste rij starten. De pole in de Moto2 ging naar Esteve Rabat, in de MotoGP was Marc Márquez de snelste.

De race in de Moto3 zal zondagochtend om 04.00 uur Nederlandse tijd van start gaan, gevolgd door de Moto2 en MotoGP.