Volendam en Eindhoven onderuit in Jupiler League

FC Volendam heeft vrijdagavond dure punten laten liggen in de Jupiler League. De club uit het palingdorp verloor in eigen huis met 3-2 van Almere City. Paul Quasten schoot in blessuretijd de winnende tegen het net.

Henk Veerman en Kevin Brands hadden Volendam tweemaal op voorsprong gezet in het Krasstadion. Jason Oost en Sander Keller scoorden de gelijkmakers namens Almere.

FC Eindhoven wist niet te profiteren van het puntenverlies van Volendam. De nummer vier van de ranglijst ging bij FC Oss met 3-0 onderuit. Johnatan Opoku scoorde na 23 minuten de openingstreffer, waarna Kevin van Veen de marge dertien minuten na rust verdubbelde. Renan Zanelli besliste het duel in de 86e minuut.

Volendam laat door de verrassende nederlaag na de koppositie voor ten minste even over te nemen van NEC. De Noord-Hollanders staan derde op twee punten van de Nijmegenaren. Eindhoven blijft vierde met drie punten achterstand op NEC, dat zondag in actie komt tegen FC Den Bosch.

Laagvlieger Helmond Sport en middenmoter Jong Ajax deelden de punten: 2-2. Ajacied Richairo Zivkovic, die vorige week ook voor Oranje onder 19 scoorde, vond voor de derde wedstrijd op rij het net. Zijn ploeggenoot Sheraldo Becker en Stanley Elbers en Oumar Diouck lieten het net ook bollen.

RKC Waalwijk won voor de tweede keer dit seizoen. De degradant versloeg Telstar in Brabant met 2-0 en doet de laatste plaats over aan Fortuna Sittard. Alvin Fortes en Malcolm Esajas scoorden.