David Guetta is niet enkel een dj

David Guetta vindt zichzelf meer dan alleen een dj. "Ik ben een artiest. Voor een dj is het genoeg af en toe een remix uit te brengen, een artiest maakt een artistiek statement met een plaat", zegt de 46-jarige Fransman in het AD. "Zelfs in deze tijd is dat nog steeds heel belangrijk."

Guetta, bekend van hits als When Love Takes Over en Sexy Bitch, wil zichzelf steeds opnieuw uitvinden. "Ik wil David Guetta opnieuw definiëren." De dj vindt dan ook dat je geen plaat moet uitbrengen als je niets nieuws doet. Dat is Guetta naar eigen zeggen gelukt met zijn zesde studioalbum Listen, dat volgende maand verschijnt. "Ik ben nu heel anders te werk gegaan. De nummers kunnen door een dj worden gedraaid, maar ook worden gespeeld door een rockband of klassiek orkest."

De dj denkt niet te veel na over zijn succes. Guetta is er dan ook niet mee bezig hoe hoog hij dit jaar op de DJ Mag Top 100, die in de nacht van zaterdag op zondag wordt onthuld, staat. "Als het goed nieuws is, is het fijn en maakt het me blij, Maar als het slecht nieuws is, vind ik het ook niet erg." In 2011 voerde hij de lijst aan."Toen ik nummer 1 werd, was dat fantastisch, maar toen ik daarna weer zakte, veranderde dat niets aan mijn carrière. En waar gaat het nou helemaal om? Het is niet dat we de president kiezen."