GTST viert jubileum met technisch hoogstandje

Nederlands langstlopende soap Goede tijden, slechte tijden beleeft vrijdagavond zijn 5000e aflevering. Werden in het verleden dergelijke jubilea gevierd met een dubbele aflevering, dit keer pakt GTST uit met een 'second screen'-verhaallijn die synchroon aan de tv-uitzending te zien is op smartphone en tablet.

Een unicum in de Nederlandse tv-historie, aldus producent Endemol. Via de speciale GTST 5000-app zijn vrijdag extra beelden, andere perspectieven en nieuwe verhaallijnen te volgen die de reguliere uitzending aanvullen.

Voor de opnames van de 5000e aflevering vertrok een deel van de cast in juni naar Israël. Nina, Vincent, Lorena en Lucas raken daar verwikkeld in een levensgevaarlijke situatie. Ondertussen gaat in Meerdijk, zoals wel vaker in de populaire RTL4-soap, ook niet alles van een leien dakje.

Vanaf vrijdag wordt de serie ook ingeleid met een nieuwe tune. Die op het laatste moment toch niet werd ingezongen door Jamai Loman, maar door Jaap Reesema.

De eerste aflevering van GTST werd op 1 oktober 1990 uitgezonden. Sindsdien kent de soap een vaste schare kijkers en behoort tegenwoordig tot een van de best bekeken series op de Nederlandse tv.

GTST viert jubileum met technisch hoogstandje
GTST viert jubileum met technisch hoogstandje (Foto: ANP)