Van Ginkel hoopt snel rentree te maken

Marco van Ginkel is bijna hersteld van zijn enkelblessure. De middenvelder richt zich op de thuiswedstrijd van AC Milan tegen Fiorentina volgende week zondag. De voetballer liep de kwetsuur drie weken geleden op in een uitduel bij Empoli. "Ik ben gelukkig bijna fit, maar dacht wel even gebeurt mij dit weer", zegt Van Ginkel tegen Omroep Gelderland.

De oud-speler van Vitesse vertrok in de zomer van 2013 naar Chelsea, maar in Londen werd hij al snel getroffen door een zware knieblessure. Ook dit seizoen waren zijn kansen op speeltijd bij Chelsea gering. "Ik hoefde niet weg, maar zou ook niet ingeschreven worden voor de Champions League. Toen ging er wel een belletje rinkelen."

De 21-jarige Van Ginkel koos voor een verhuurperiode in Milaan, maar bij de ploeg van Nigel de Jong moet hij nog wel wennen. "Het temperament is toch anders dan in Engeland en Nederland. En bijna iedereen spreekt hier alleen Italiaans. De trainer (Filippo Inzaghi, red.) spreekt nauwelijks Engels, maar ik heb nu Italiaanse les en versta steeds meer."