Unox stopt als sponsor marathonschaatsen

Unox stopt na het komend seizoen als sponsor van het marathonschaatsen. Dit heeft de KNSB vandaag bekendgemaakt.

Komend seizoen zal Unox naast KPN nog fungeren als co-sponsor. Met het stopzetten van de sponsoring komt er een einde aan een jarenlange samenwerking. Al in de jaren negentig was Unox sponsor van de Marathon Cup en de klassiekers op natuurijs. Daarnaast was Unox de afgelopen schaatsseizoenen samen met KPN al sponsor van het KNSB-natuurijscircuit in Nederland middels de natuurijsvierdaagse, de KNSB-toertochten en het KPN NK Natuurijs.

Als reden wordt door Unilever, het moederbedrijf, opgegeven dat het het merk het hele jaar door wil promoten. "Aan alles komt een eind, zo ook aan deze lange samenwerking met de KNSB. Wij claimden met Unox de winter, maar dat heeft, zeg maar, zijn uitwerking gehad. We willen Unox meer door het hele jaar heen als merk gaan promoten. Maar we gaan er eerst nog een fantastisch schaatsseizoen van maken", aldus Aleksander Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever.

De KNSB vindt het uiteraard jammer, maar is ook blij dat ze dit seizoen nog als sponsor verbonden blijven. "Het is super dat Unox als oer-Hollands merk ook het komende seizoen co-sponsor is van het marathonschaatsen. Dat dit tevens een afscheidsjaar wordt, is natuurlijk jammer. Maar het is goed dat Unilever dat nu al aangeeft, want dat geeft de KNSB de mogelijkheid om nu al op zoek te gaan naar een opvolger. De marathonsport biedt volop kansen voor nieuwe toetreders met gegarandeerde NOS-uitzendingen."