Brama tekent bij PEC Zwolle

Wout Brama vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. De 28-jarige middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen, meldt de bekerwinnaar donderdag. Brama speelde negen jaar voor FC Twente, maar vertrok deze zomer transfervrij uit Enschede.

"Door mijn overgang naar PEC Zwolle heb ik een mooie kans om weer wedstrijdritme op te doen", laat Brama weten, die bijna het gehele vorige seizoen miste door een voetblessure. "Ik heb nog altijd de wens om in het buitenland te voetballen, alleen twijfelden de clubs die nu geïnteresseerd waren aan mijn fitheid."

Brama en Zwolle gaan in de winterstop om tafel om de samenwerking te evalueren. De Almeloër, die drie keer uitkwam voor het Nederlands elftal, staat vrijdag al op het trainingsveld in Zwolle.

"Wout Brama is een absolute kwaliteitsinjectie", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. "Zowel voetbaltechnisch als met zijn ervaring is hij een toegevoegde waarde voor ons. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat hij snel wedstrijdfit wordt."

Brama, die met Twente onder meer landskampioen werd en de KNVB-beker won, trainde eerder deze week nog mee met Huddersfield Town, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.