Teamsprintsters gaan voor brons, achtervolgingsploeg valt tegen

Op het EK baanwielrennen op Guadeloupe hebben de Nederlandse vrouwen zich geplaatst voor de strijd om het brons op de teamsprint. Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx kwamen in de kwalificaties tot de derde tijd. Het verschil met de nummers één en twee was relatief groot: Rusland en Duitsland waren respectievelijk een hele en een halve seconde sneller dan Nederland.

Het Nederlandse duo, vorig jaar nog vierde in Apeldoorn, neemt het donderdagavond op tegen Sandie Clair en Virginie Cueff uit Frankrijk in het duel om het brons.

De Nederlandse achtervolgingsmannen deden het niet goed in de knock-outfase. Ze waren in hun heat tegen Oekraïne de langzaamste ploeg van alle acht deelnemers. Daardoor nemen ze het later op donderdag op tegen de nummer zeven, wat wederom een duel tegen Oekraïne betekent.

De teamsprinters bij de mannen kwamen precies een tiende van een seconde tekort om te mogen strijden om het brons. Rusland en ook Polen bleken iets sneller dan Nils van 't Hoenderdaal, Hugo Haak en Matthijs Büchli.