Basketballers Zwolle winnen na 'buzzer beater'

Landstede Basketbal heeft woensdag ook de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League gewonnen. Thuis in Zwolle was de ploeg na een zinderend slot te sterk voor SPM Shoeters uit Den Bosch, de nummers twee van vorig jaar.

De wedstrijd begon moeilijk voor Zwolle, dat na het eerste kwart tegen een 11-19 achterstand aankeek. Op het moment dat Ewoud Kloos en publiekslieveling Kendrick Zondervan het veld betraden ging het beter. Door een prima tweede kwart was de achterstand halverwege gereduceerd tot drie punten: 30-33.

In het derde kwart schoten de Zwollenaren uit de startblokken en stond het binnen no-time 40-33, vooral dankzij de Canadees Tyson Hinz. Den Bosch kwam wel terug, maar met nog één kwart te spelen stond Zwolle met 52-51 nipt voor. Zwolle leek het vervolgens af te maken, maar kort voor het einde schoot international Kees Akerboom namens Den Bosch een driepunter binnen: 72-72 en dus was er overtime nodig.

In de slotseconden van de verlenging bracht Arvin Slagter zijn Den Bosch met twee vrije worpen op 79-81, maar Zwolle liet het er niet bij zitten. Leon Williams gaf een goede pass aan JT Tiller, waarna de kleine Amerikaan met een zogenaamde buzzer beater - een schot dat in de zoemer valt - een driepunter binnenschoot: 82-81 en winst voor Zwolle.

Het zinderende slot van de wedstrijd: Na ongeveer 1:00 maakt Slagter twee vrije worpen, waarna Tiller de wedstrijd toch nog in Zwols voordeel beslist (Bron: YouTube)